Най-вкусните рецепти от Иван Звездев.

Бебето на Звездев тв звезда - пробва в ефир кашите, които баща му прави за него

  • Image 1617648 126

За да отглеждаш мопс, се изискват огромно търпение, много грижи и доста време. Тази порода трябва да бъде къпана често, а муцуната - непрекъснато да я бършеш, защото в големите й кожени гънки се събират всякакви нечистотии.

 

След като прочел всички инструкции за съжителството с мопс, Звездев се обърнал към жена си: “Юле, по-добре да отгледаме още едно бебе”. А искал мопс, защото толкова му харесва тази порода.

 

Да, но с жена си повече обичат бебетата.

 

Ето така с усмивка един от най-известните тв водещи разказва как преди 5 месеца се ражда третото му дете - синът му Иван Звездев Трети. Бащата е втори, защото първият всъщност е дядото на готвача.

 

Ваньо - така гальовно се обръща към него цялото семейство, се ражда на 4 юни 2012 г. Звездев, който е изключително тактичен човек, решава, че не е много редно да занимава хората със себе си и своето бебе, защото точно по това време медиите са пълни със скандални новини - свързват престъпната групировка Килърите с БСП, арестувания Гълъбин Боевски - с наркоканала на Брендо, дори осъждат Калина Илиева за фалшивата диплома.

 

И въпреки че не обича излишната показност, е горд, че с бебето са направили нещо патриотично. “Все по-малко остават българите в България. Вярно, че в чужбина вече има много, но децата им, които се раждат там, не са изцяло българчета. По-страшното е, че тук в страната ни намаляваме”, казва Звездев.

 

Ако се разходиш из Панчарево обаче - там, където живее тв водещият, ще останеш с впечатлението, че няма демографска криза. Една девойка бута количка, а хората около нея шушукат: “Я, каква млада майка”. Даниела - 15-годишната дъщеря на Звездев, го е чувала неведнъж, докато разхожда Ваньо. 10-годишният му син Димитър, кръстен на дядо си, също е все край бебето, когато е вкъщи. Заради голямата разлика на децата между тях липсва всякаква ревност. Дори напротив, всички са придружавали Юлиана - съпругата на Звездев, всеки месец до видеозона, за да следят как се развива бебето.

“Един ден му сложих готварска шапка и стана страшна снимка”, разказва Звездев.

 

“Очаквахме, че ще е момиче Юлето беше казала така, но когато се роди момче, тя обясни: След 35 години вече не се познава”, разказва Звездев. За предишните две деца тя имала абсолютно точно предчувствие за пола им. Сега ражда на 37 г. В семейството им това се възприема за нормално, само в болницата “Света София” на д-р Мазнейкова останалите родилки цъкали с език.

 

Звездев още нищо не готви за бебето, защото то е само на мляко. “Сега в 6-ия месец ще започнем с 1 лъжица сок от морков.” Тв водещият знае наизуст всичко за бебешкото захранване, за отбиването от млякото, за алергиите, които някои продукти могат да причинят. “Почти педиатър съм станал от предаванията, които правим с д-р Антоанета Антонова. Сигурно са 50-60 и не спираме, защото винаги има млади майки, които се притесняват как да захранят децата си”, обяснява Звездев. Докторката е зам.-председател на Българската асоциация на педиатрите специалисти от извънболничната помощ.

 

Сега двамата са замислили готварско риалити. В сериите за бебешкото хранене винаги Звездев е опитвал кашите и си е казвал мнението за тях. Как обаче ги възприема едно бебе? Това ще покаже Иван Звездев Трети. Малкият Ваньо ще опитва всяка храна, приготвена от баща му специално за бебетата в ефира. И както правят малките, или ще я плюе, или ще се усмихва.

 

Работният ангажимент на детето няма да изисква специални усилия, защото в 3 дни от седмицата родният му дом става студио на Би Ти Ви, а едва в останалите 4 дни помещенията отново се превръщат в хол и кухня.

 

Да снима вкъщи за Звездев беше временно решение в началото, когато се отдели от старите си продуценти и предаването “Бон апети” и започна своето собствено “Кухнята на Звездев”. Сега обаче се оказва, че на децата им е интересно, а на всички от екипа им е изключително удобно, осветлението е направено, кухнята е подредена като за показване по телевизията. Никой не ще да се мести. “Когато няма снимки, се познава, че това е кухня. Но иначе всичко е в кабели”, разказва Звездев.

 

Децата си имат стаи, където учат, докато в кухнята се готви пред камера. Димитър ходи в местното панчаревско училище - 83-о СОУ “Елин Пелин”. Даниела учи в софийското “Сезар Вайехо” с разширено преподаване на испански език. “Хваща рейса единичката до кв. “Гео Милев” и така пътува до училище всеки ден. Студ, вятър, слага си шапка и се калява, това е полезното. Можем да си позволим тя да има личен превоз, но и двамата със съпругата ми предпочитаме децата да знаят какъв е животът. Раснеш ли в изкуствена среда, е много лошо, когато изгубиш родителите си примерно”, казва Звездев.

 

И въпреки това децата му са по-различни от останалите, защото другарчетата им често искат не само автографи от известния им баща, но и книгите му.

 

И той праща. На родителски срещи обаче не ходи. Прави го съпругата му, защото Даниела един ден му казала в очите: “На теб учителите нищо лошо няма да ти кажат, защото те обичат.”

 

Звездев няма голяма нужда от социални придобивки, но малко след раждането на Ваньо с изненада установил, че има право на отпуск по бащинство, и веднага си взел 15 дни. “Това е едно от нещата, което показва, че България се оправя. При предишните ни деца у нас имаше предимно сива икономика, политическата система не беше така развита. Сега стандартът е значително по-висок, въпреки че на хората все не ни е достатъчно.”

Малкият Ваньо твърдо ще става готвач, иска таткото.

 

Преди години той работел в престижен ресторант в центъра на София, но заплатата му стигала, за да купува за бебето памперси 3-о качество. “Пюретата бяха толкова скъпи, че сами варяхме храна за бебето. Дъщеря ни се роди по Виденовата криза - нямаше ни пари, ни нищо.” Съпругата му забременява с Даниела, докато двамата са на сватбено пътешествие в Аржентина. “Заминахме двама, върнахме се трима.” Иван се запознал с любимата си жена на рожден ден в дискотека в Костенец. И започнал работа в Аржентина заради нея. Той е от заможно семейство, баща му Димитър Звездев беше навремето член на управителния съвет на Първа частна банка. Да, но Юлиана настоявала да го види как сам изкарва пари. Иван по това време обикалял света като цирков артист с брат си и сестра си и си докарвал прилични доходи. “Не искам цял живот да съм в каравана”, с тези думи любимата му го накарала да мисли за нещо друго.

 

Станал готвач, за да не го вземат за мамино синче. "Ти си лесен, баща ти ще те уреди", все му повтаряли приятелите. За да докаже, че може, решил да се развива в съвсем друга сфера. “Очевидно ни е останал комплекс от социализма, че всичко става с връзкарство”, казва Звездев. Едва като поработил в Аржентина 3 години, разбрал, че в нормалния свят е съвсем логично да продължиш семейния бизнес и няма нищо срамно в това.

 

Ето защо ще прави дъщеря си Даниела сладкарка. “Сладкарството е за по-търпеливи хора. Мъжете сме по-бързи, по-нервни, докато женската ръка по друг начин декорира.” Момчетата твърдо ще стават готвачи, ако питаш Звездев, разбира се.

 

“Абсолютно сме се вдетинили с жена ми покрай това бебе, дъщеря ни даже ни се смее, защото ни вижда в друга светлина. Захласваме се по играчки, глезим се.” Както двамата бяха забравили откъде се залепя памперсът, сега се чувстват подмладени. “Парите не дават това щастие, което бебето ти носи, когато е направено с любов”, твърди Звездев.