Най-вкусните рецепти от Иван Звездев.

За 9 години - 5000 рецепти

  • Image 449425 126

На 16 април 2001 г. беше първото излъчване на кулинарното ми предаване в ефира на bTV. То стартира ден след Великден - в понеделник, началото на Светлата седмица. Първото ми обръщение към зрителите беше: "Христос воскресе!".

 

Пътят беше стръмен, изпълнен с много трудности и препятствия. Никога не съм подражавал на някой друг - човек има успех, когато е самият себе си и се занимава с това, което обича и умее най-добре. Аз обичам и мога да готвя.

 

Три хиляди предавания, около 5000 рецепти от цял свят. Петхилядната рецепта ще бъде от смолянското село Момчиловци в Родопите - печено агне с мед.

 

Пътувахме в Унгария, Белгия, Турция, Сърбия, Румъния, Тайланд, Ирландия… В наш девиз се превърна изразът: "Да се забавляваме и готвим!" Предаването и аз растяхме и се развивахме едновременно. През тези години и семейството ми се удвои - дъщеря ми порасна, роди ми се син.

 

Другото важно нещо е любовта на хората. Те винаги ме посрещат като свой роднина и приятел. Целувки, прегръдки, софри, веселби. За тях аз съм Ваньо, Ванката", нашето добро момче...

 

Жена ми се шегува, че аз имам повече обиколки на България от Апостола Левски. Днес мога да обещая, че ще продължа да радвам хората с нови и интересни рецепти. Аз винаги държа на думата си!

 

Честит рожден ден на всички бивши и настоящи колеги от "Кухнята на Звездев", на тези, които ни помогнаха да извървим пътя!

 

Иван Звездев е сред любимите автори на "24 часа", С негова помощ започнахме рубриката "Гастрогуру". Честит празник на него и на целия му екип. Очакваме нови кулинарни подвизи.