Най-вкусните рецепти от Иван Звездев.

Звездев подгря в Търговище Петров със саксофон

  • Image 2634121 126

Иван Звездев излезе със саксофона си на сцената на Младежкия дом в Търговище точно преди Васил Петров да започне да пее. Концертът “Коледа пристига...” беше по случай 45-ата годишнина на духовия оркестър на Търговище.

 

Звездев свири прочутото “Адажио” от италианския композитор Томазо Албинони на сопранов саксофон. “Всъщност аз подгрявах Васил Петров”, смее се водещият. “По принцип тази пиеса е за струнен оркестър и орган, но за юбилея беше направена за сопранов саксофон и духов оркестър”, обясни той.

 

“Прекрасно е, че диригентът на оркестъра Красимира Коларова и кметът на общината Красимир Мирев правят всичко, за да го съхранят. Това са 25 музиканти, които се борят да оцелеят, за да може хората в Търговище да слушат хубава музика”, каза още Звездев.

 

Мечтата му от малък била да свири в оркестър. На няколко пъти се сбъднала благодарение на духовите оркестри на Търговище, Добрич и Ловеч, които го канили като гост-солист.

 

Звездев има средно по едно участие като музикант на всеки 2-3 г. Свири на любимия си саксофон и вкъщи, но само когато най-малкото му дете, третото в семейството - Иван, който през лятото навърши годинка, не спи. “Не знам защо, но се плаши, като засвиря. Веднъж пробвах в гаража, но пак успях да го събудя”, разказа преди време водещият.