Най-вкусните рецепти от Иван Звездев.

Иван готви с един от най-известните норвежки готвачи

  • IMG 2473 Copy

Шеф-готвач Даниел Руше Мадсън, един от най-стилните, привлекателни и талантливи шеф-готвачи, които можете да срещнете, гостува в "Кухнята на Звездев".

Даниел започва кариерата си на 15 години като мияч на чинии, а по-късно и като персонал в различни кухни. Когато навършва 19 години, заминава за Бардолино, Италия. Докато живее и работи в малко хотелче, той научава за страстта и вкуса към храната и как да комбинира различните съставки.

По-късно трупа опит в хотелиерския бранш в Flamingo Hilton в Лас Вегас, където печели “Excellence award“. Работил е в едни от най-добрите световни ресторанти, с носителите на Мишлен звезди шеф-готвачи Michel Roux от Waterside Inn в Лондон и Edouard Loubet от френския Le Moulin, с победители от Bocuse d’Or и членове на норвежкия кулинарен отбор (The Flying Culinary Circus).


През 2008 Даниел взима „отпуск“ за да помогне на ресторант Hall Toll в Ставангер, Норвегия. Там той, като главен готвач и ко-мениджър само след година превръща ресторанта в един от най-добрите в своята категория в страната.

Даниел е правил готварски шоу формати с Гордън Рамзи и е бил гост-лектор заедно с Рене Редзепи от копенхагенския Noma. Представящ морската храна по забавен начин, той показва едновременно удоволствието от готвенето и храненето.

Той е готвил за президенти, политически личности, кралски особи и звезди, като Лиз Хърли, Клиф Ричард, Крис Риа и Джереми Айрънс. Често, когато норвежкото кралско семейство пътува извън страната, Даниел е отговорен готвач за храната и тези, които са присъствали на събитията, са имали възможността да преживеят незабравимо кулинарно пътешествие с него.

Съвсем наскоро Даниел пусна на пазара своя собствена марка червено вино Corvina Appssimento 2011 и така сбъдва своя дългогодишна мечта. В съавторство пише най-добрата кулинарна книга в Норвегия за 2012г. „Най-добрата морска храна в света“.
В Норвегия Даниел гостува в различни ТВ програми и си партнира с известни личности и актьори. Даниел зарежда кулинарното си вдъхновение докато кръстосва света от Сингапур до Ню Йорк и обратно.

Страстта му към храната е вдъхновила над 100 милиона зрители по целия свят в телевизионни шоу програми и социалните мрежи.
Неговата марка DRM е печелила множество награди, но тази, с която Даниел най-много се гордее е „Бранд на годината за 2013“ в Париж, за това, че със страстта си към готвенето е вдъхновил над 40 милиона зрители! Даниел печели тази награда наред с марки като VISA и Lois Vuitton.

Предаванията с Даниел ще можете да видите в края на май и средата на юни месец.

 

 IMG 2466 CopyIMG 2475 CopyIMG 2476 Copy