Най-вкусните рецепти от Иван Звездев.

Иван Звездев откри дегустацията на рибни продукти във Велико Търново

  • IMG 2896

Известният кулинар Иван Звездев откри дегустацията на риба и рибни продукти във Велико Търново, на която бяха поканени кметове, представители на различни институции и неправителствени организации, бизнесмени и диетолози. Събитието бе част от програмата на старата столица по проекта „Промоционална кампания”, насочена към подобряване престижа на продуктите от риболов и аквакултура в община Велико Търново. 


"Храната е тази, която лекува. Китайците са казали - "Човек се разболява през устата" и "Добрият готвач служи за седем лекари". Така Иван Звездев мотивира необходимостта рибата да присъства по-често в седмичното меню на българите. Според него у нас се набляга предимно върху пържената риба, която е по-ароматна и вкусна, но не е най-полезна. По думите му рибата не изисква дълго печене или пържене, а дивата риба е по-вкусна, защото се храни естествено, а не с добавки, както е във фермите. 

"Това е един по-нестандартен проект в сравнение с тези, които Община Велико Търново изпълнява. Целта ни е да покажем полезността на рибата като храна. Кампанията ще последва и в по-малките населени места", заяви заместник-кметът Снежана Данева при официалното откриване на дегустацията, която се проведе в ресторанта на грандхотел "Янтра". Общо в 12 населени места в община Велико Търново предстои провеждането на празниците на рибата, които ще се провеждат всяка събота и започват на 1 март от Дебелец.